Szolgáltatásaink

 • Esztétikai tömés (fogtömés)
  Mindenkinek volt, vagy van amalgámtömése. A vélemények megoszlanak arról, hogy káros-e – és ha igen mennyire – ez a tömésfajta, ezért a fogorvosok inkább tartózkodnak ettől az eljárástól. Az esztétikai (vagy kompozit) tömés gyors és költséghatékony megoldás a fogszuvasodásra, hátránya, hogy néhány év alatt az intenzív rágóerő hatására (például a nagy rágófogakban) elkophat.
 • Fognyaki tömés (fogtömés)
  Gyakori probléma a fognyaki kopás, amely legtöbbször a helytelen fogmosási technikára vezethető vissza. Ilyenkor az íny visszahúzódik, szabadon hagyja a foggyökér egyes részeit, amelyeket eredetileg takarásban, védelemben voltak. Ezek a területek nemcsak nagyon érzékennyé válhatnak hideg és meleg hatására, hanem könnyedén el is romlanak. Ezen esztétikai fognyaki töméssel segítünk, amelynek színe nem üt el a fog természetes színétől, de védelmet nyújt a további szuvasodás ellen.
 • Porcelánbetét
  A rágófogak a normális étkezés során rendkívül nagy rágóerőt viselnek el. Szuvasodás esetén tömés készül, amelyet többször is cserélni kell egy ember élete során, az ismételt fúrás és tisztítás azonban egyre többet vesz el az eredeti fogállományból, egy idő után a fog már nem javítható. Ilyenkor inlay, azaz porcelánbetét készítésére kerül sor, amely erősebb, tartósabb, és pontosabban, mint egy fogtömés. Színe a saját fogéhoz hasonló.
 • Fémkerámia korona
  Amikor töméssel, vagy pocelánbetéttel már nem javítható egy fog, esetleg esztétikai probléma van vele, koronát javasolunk. Ebben az esetben a páciensnek több választási lehetősége is van; hagyományos megoldás a fémkerámia korona elkészítése. Az előkészítéskor a fog lecsiszolásra kerül sor, aztán a lenyomatvételt követően a fogtechnikus csapat hipoallergén fémötvözetet használva elkészíti a korona belső fémvázát. Erre kerül a kerámiaborítás és készül el a végleges korona. A színt és a formát a pácienssel közösen alakítjuk ki. A végleges korona készülése alatt lehetőség van ideiglenes ragasztóval rögzített, ideiglenes korona viselésére. A fémkerámia koronákat hátsó fogakhoz, a fémmentes cirkónium koronát a frontfogakhoz javaslunk.
 • Fémkerámia híd
  Foghiány áthidalására is ajánljuk a fémkerámiát, híd formájában. Ha egy, vagy több fog hiányzik, a velük szomszédos fogak pillérként tartják a híd két végét. A hiányzó fogak helyén hídtagok készülnek, amelyek a pillérekkel egy kis részen kapcsolódnak, így teljesen élethű fogakat készítünk, amelyeknek színe és formája nem megkülönböztethető a valódi fogakétól. A hidat a szólókoronához hasonló módon készítjük el. Fontos, hogy ne hanyagoljuk el a koronák, hidak tisztítását, mert ínyünk körülöttük ugyanúgy károsodhat, mintha valódi fogak esetében.
 • Cirkónium korona
  A több éves fémkerámia koronánk fémváza láthatóvá válhat, ha hajlamosak vagyunk az íny visszahúzódására. Ha esztétikai szempontból úgy dönt, hogy cserélni szeretné a porcelánkoronát, a legjobb megoldás a cirkónium korona. Költségesebb ugyan, mint a fémkerámia, de ha elsőre ezt a megoldást választja, anyagilag is jobban járhat, mert nem kell lecserélni az esetleges sötét színű fémszegély láthatóvá válása miatt koronánkat. Tartós, szilárd, és mivel nem tartalmaz sötét színű fémet, az íny esetleges visszahúzódása esetén is esztétikus látványt nyújt.
 • Cirkóniumhíd
  A cirkóniumvázzal készülő, kerámia fedésű, stabil és erős hidak belső vázát ma már rendkívül előrehaladott technikával, számítógéppel összekapcsolt precíziós szerkezettel faragják ki cirkóniumtömbből. A cirkónium korona és híd a ma elérhető legtartósabb, legerősebb és legesztétikusabb pótlás.
 • Kerámiahéj
  A gyermekkori, a gyógyszer miatti elszíneződés, vagy az erős dohányzás miatti színváltozás, foltosság és egyéb esztétikai problémák miatt gyakran választják pácienseink a kerámiahéjat. Előnye, hogy a foganyagból nem sokat veszítünk, hiszen a felragasztásához csak érdesíteni kell a fog felületét. A héjakkal új, szabályos, szép mosoly lehet az eredmény, bár étkezésnél némileg óvatosnak kell lenni, mert törékenyebbek, mint a koronák. A héj csak elölről fedi a fogat, ellentétben a koronával, amelyet sapkaszerűen helyezünk rá.
 • Cirkónium héj
  A cirkónium is alkalmas héjak készítésére, ha lehet, még esztétikusabb, fényáteresztése még sajátosabb, mint a kerámiából készült héjnak.
 • Több hiányzó fog pótlása
  Több hiányzó fog esetén több implantátumot kell beültetni, ezek száma függ a hiányzó fogak számától, azok gyökereinek számától és a rendelkezésre álló csontmennyiségtől. A megoldás hasonló az egy fog pótlásánál leírtakhoz, lehet ragasztott, illetve csavarral rögzített hidat készíteni.
 • Hiányzó fog pótlása
  A legegyszerűbb eset, amikor egyetlen hiányzó fogat pótolunk implantátummal. Ebben az esetben implantátum kerül beültetésre, amelyre koronát építünk. Az implantátumba titán felépítmény kerül, amely a fogászati implantátum belső menetéhez rögzül. Erre kerül rá a korona, melyet fogászati cement rögzít az implantátum fejhez. A korona anyaga lehet fémkerámia, illetve fémmentes kerámia korona is (cirkónium). Fémmentes kerámia korona esetén az implantátum fej is cirkóniumból készül a tökéletesebb esztétika érdekében. Ezt a megoldást főleg a frontfogak esetében ajánljuk. Sorvégi foghiány(ok) esetén a hátsó pillérfog hiányában nem tudunk rögzített pótlást készteni (híd), de két darab implantátum beültetésével már elvégezhető a (rögzített) híd pótlás elkészítése is. Bizonyos esetekben lehetőség van a korona közvetlenül implantátumhoz való rögzítésére is. Ekkor egy más típusú felépítményt használunk, amelyre közvetlenül kerül a kerámia leplezés.
 • Teljes foghiány pótlása
  Két lehetőségünk van. Egyik esetben 2-4 implantátumot ültetünk be, amelyek rögzítik a kivehető pótlást. Ez az életminőségben is hatalmas előrelépés, hiszen az új fogsor nagyon stabil lesz. A másik esetben 6-10 implantátum beültetésével teljes rögzített pótlás készíthető, amely mind funkcionálisan, mind esztétikailag egyenértékű a természetes fogakkal. Ha az állcsont sorvadása nem nagymértékű, lehet hidat készíteni, fémkerámiából, vagy fémmentes kerámiából, cirkóniumból. Állcsontonként 6-10 implantátumot ültetünk be, majd a gyógyulási idő elteltével 12-14 tagú hídpótlást készítünk. Bizonyos esetekben az implantációt szükséges csontpótlással is kiegészíteni. Ha a sorvadás előrehaladottabb, a fogakon kívül pótolni kell a hiányzó csontszerkezetet és a lágyrészeket is. Ezek nélkül aránytalanul hosszú fogakat kellene készíteni, hogy a pótolt fogakkal harmonikus arckaraktert és rágófunkciót alakíthassunk ki. Ezekben az esetekben implantátumon rögzülő fogpótlást rózsaszín kerámiából készült műínnyel egészítjük ki. 4-6 implantátum beültetésével és közti elemek alkalmazásával tovább stabilizálható a fogsor, előnye, hogy fogsor alaplemez (műíny) részének mérete csökkenthető, felső fogsor esetén a szájpadi rész teljesen szabadon hagyható. Fontos tudni, hogy a fogászati implantátumokon elhorgonyzott fogpótlásokat a nap 24 órájában viselheti a páciens, minimum naponta 2 alkalommal a fogmosás alkalmával ki kell venni a szájból, megtisztítani és meg kell tisztítani a szájban lévő struktúrákat is (gömbfej, stég, lokátor stb.) hasonlóan a természetes fogazathoz.
 • All-on-4 technika
  Ezzel a technikával a teljesen fogatlan állcsontba, speciálisan irányban beültetett 4 implantátumra fix fogpótlás készülhet. Az implantáció napján fix ideiglenes fogpótlást kap a páciens, majd 3 hónap elteltével elkészíthető a végleges rögzített kerámia fogpótlás. Ezzel a technikával sok esetben elkerülhető az egyébként gyakori csontpótlás, arcüregműtét és rövidebb gyógyulási idő is elégséges.
 • Azonnali implantáció
  A fogeltávolítás időpontjában gyakran behelyezhető az implantátum. Ezáltal megőrizhető a fogat körülvevő fogágy (az íny és a fogat megtámasztó csont) és sok esetben megelőzhető a csontpótlás. Azonnali terhelés, azonnali fogpótlás (Ihde KOS®, BSG®, BOI®) Pácienseink megelégedésére már az implantáció időpontjában ideiglenes fogpótlást készíthetünk. Ez mind esztétikai, mind funkcionális szempontból óriási komfortérzetbeli különbséget eredményez.
 • Csontpótlások
  A hosszú évek óta fennálló foghiányok esetén gyakran szembesülünk az állcsontok sorvadásával. Különféle csontpótlási technikák állnak rendelkezésünkre lehetőséget teremtve az fogászati implantátumok beültetésére és rögzített fogpótlások készítésére.
 • Fogszabályzás implantátummal
  A fogszabályozás a megelőzés, a fogmegtartás egyik módja. Csak a szabályos fogsor teszi igazából lehetővé a fogazat könnyű tisztítását és az egyszerű szájhigiéniát. A rendezetlen fogazatban a lepedék megtapadása fokozott, így a normális rágás hiányában a fogak ún. öntisztuló képessége is súlyos zavart szenved, ami fogszuvasodáshoz és fogágybetegségek kialakulásához vezet. A fogszabályzásnak gyakorlatilag nincs felső korhatára. A felnőttkori fogszabályzásnál fontos szempont az esztétikum. Rendelkezésre állnak láthatatlan fogszabályozó készülékek, amelyek nem állnak útjában a kifogástalan megjelenésnek, nem zavarják a mindennapi tevékenységeket. A legmodernebb kori fogszabályozás olyan kiegészítő elemeket is használ, mint a szájpadtágító, az előreharaptató zsanér és a microimplantátum is.
 • Microimplantátum
  Ha elveszítünk egy fogat - és nem készül évekig fogpótlás - akkor a hiány mellett lévő fogak bedőlnek a rés felé, a felső fogak pedig kiemelkednek a helyükről. Ahhoz, hogy megfelelő minőségű fogpótlás vagy implantátum készülhessen, vissza kell állítani az eredeti állapotot. Microimplantátumok segítségével részleges fogszabályozó kezeléseket lehet végezni. A microimplantátumok 6-7 mm hosszú és kb. 1 mm átmérőjű pici csavarok, amiket átmenetileg helyezünk be a csontba. Miután feladatukat ellátták, kikerülnek a szervezetből.